[F3] Succes voor Van der Zande

Renger van der Zande heeft succes geboekt in zijn eerste race in het Britse Formule 3-kampioenschap. Hij won meteen de race op het circuit van Silverstone in deze prestigieuze raceklasse.

Oorspronkelijk was Van der Zande helemaal niet van plan om te gaan racen in de Formule 3. Pogingen om een stoeltje in de GP2 en DTM te bemachtigen mislukten. Hierop bracht Mercedes de 23-jarige coureur vervolgens onder in de Formule 3 bij het High Tech Racing-team. Dit vertrouwen beloonde Van der Zande afgelopen weekend meteen met een verbazingwekkend debuut, omdat hij nog nooit op het circuit van Silverstone had gereden.

Al voor de eerste bocht had Van der Zande de leiding in handen. Op het rechte stuk passeerde hij Max Chilton, die op op poleposition stond, en domineerde vervolgens de gehele race. "Starting with a bang, heet dat", aldus Van der Zande. "Mijn start was super. Ik reed weg alsof ik boodschappen ging doen en daarna controleerde ik de race."

De tweede race verliep minder goed voor de Nederlander. Tijdens deze race kreeg hij problemen met een kapotte versnellingsbak en viel hij uit.