[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Carolina Hurricanes hebben ook de derde play-offserie van de vier die nog aan de gang zijn gelijkgebracht naar 1-1. Carolina won verrassend van de als eerste geplaatste Boston Bruins met 3-0, nadat de eerste wedstrijd vrij kansloos met 4-1 verloren ging.

Carolina deed echter wat aanpassingen, en die pakten goed uit. Ten eerste werd er harder gespeeld in de hoeken langs de boarding en voor het net van Boston-goalie Tim Thomas. Ten tweede werden de lines wat door elkaar gehusseld waardoor topscorer Eric Staal steeds met andere wingers op het ijs stond. Ook werd er minder puckverlies in de neutrale zone geleden, en werden de verdedigers beter betrokken bij de aanval. Vaak werd de puck achter het net van Boston gebracht en dan helemaal teruggepasst naar een verdediger. Zo werd de verdediging opengetrokken, en konden de Hurricanes afstandsschoten nemen en voor de rebounds gaan.

Dit was echter niet alles, want met uitzondering van de eerste periode domineerden de Bruins met uiteindelijk een voordeel van 36-25 in aantal schoten op doel. Hurricanes-goalie Cam Ward wist echter al deze schoten te stoppen en behaalde zijn vierde shut-out in zijn play-offcarrière.

De score werd in de tweede periode geopend door Joe Corvo. Hij schoot een pass van Eric Staal binnen. De tweede goal werd nota bene gescoord in de powerplay van de Bruins. Matt Cullen scoorde uit een assist van Chad Larose. De laatste goal werd door Eric Staal gemaakt: hij scoorde in het lege net van Thomas, die zijn doel had verlaten voor een extra speler op het ijs.