VVV-Venlo kampioen Jupiler League

Na één jaar afwezigheid keert VVV-Venlo terug in de Eredivisie. De ploeg kan na de overwinning van vanavond (1-0 op Haarlem) niet meer achterhaald worden door RKC Waalwijk, dat met 2-1 verloor van Fortuna Sittard.

De wedstrijd begon zonder veel noemenswaardige gebeurtenissen. Een vrije trap van Keisuke Honda in de derde minuut belandde recht in de handen van de Haarlem-doelman. Na een kwartier spelen werd er hard gejuicht in De Koel. Niet omdat er iets gebeurde op het veld, maar omdat Fortuna Sittard op voorsprong was gekomen. Bij puntenverlies van achtervolger RKC zou VVV automatisch kampioen zijn. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de thuisploeg het overwicht. Tot echte kansen kwam het echter nog niet. Tot de rust waren er geen kansen te noteren.

In de tweede helft ging VVV goed van start. Met Honda aan de basis werd VVV gevaarlijk, maar tot doelpunten kwam het nog niet. Een doelpunt zou de thuisploeg goed doen. Tien minuten voor tijd bracht Van Dijk Ken Leemans in het veld. Hij liet nog geen minuut later het stadion ontploffen. Vanuit een vrije trap kopte hij de bal knap tegen de touwen. Door deze goal zou VVV kampioen worden van de Jupiler League.

Dan zou in Sittard RKC niet meer mogen scoren. Dat gebeurde ook niet, in tegendeel zelfs. Fortuna kwam vlak voor tijd op voorsprong waardoor de supporters feest konden gaan vieren.

Voor de trainer van VVV-Venlo, Jan van Dijk, is het de tweede keer dat hij een club naar de Eredivisie laat promoveren. In 2000 lukte hem dat namelijk met FC Groningen.