[NHL] Uitslag Blue Jackets - Red Wings

De Detroit Red Wings hebben zich met een clean sweep geplaatst voor de volgende ronde. De Columbus Blue Jackets konden ook de tweede thuiswedstrijd niet winnen: 6-5 voor de Red Wings.

De Red Wings kwamen op een 3-1 en een 5-3 voorsprong in deze wedstrijd, maar de Blue Jackets gaven niet op en kwamen beide keren weer terug tot een gelijke stand. Toen Johan Franzen echter 46 seconden voor het einde van de wedstrijd de winnende 6-5 maakte was de pijp leeg en waren de luidruchtige fans stil. De Blue Jackets hebben in hun eerste play-offserie in de geschiedenis geen enkele overwinning weten te boeken tegen de verdedigend kampioen.

Man van de wedstrijd werd Marian Hossa met twee goals. Voor de Blue Jackets was wederom Rick Nash de beste speler met een goal en een assist. Hossa realiseert zich dat hij misschien wel de juiste keuze heeft gemaakt om de Penguins voor de Red Wings te verruilen deze zomer, puur omdat hij dacht bij de Red Wings meer kans op de Stanley Cup te maken. "Als het spannend wordt raakt dit team nooit in paniek. De meeste teams zouden wanhopig raken als ze twee keer een voorsprong weggaven, maar wij bleven gewoon goed positiespel spelen en dat betaalde zich uit."