Van Beukering betrokken bij tuchtzaak amateurduel

NEC-aanvaller Jhon van Beukering zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor een incident dat tijdens de amateurwedstrijd Overasseltse Boys- Presikhaaf plaatsvond, aldus De Gelderlander.

Van Beukering, die tevens assistent-trainer van Presikhaaf is, kreeg het na afloop van de wedstrijd aan de stok met de scheidsrechter van dienst.

Na de wedstrijd op 13 april (3-3 eindstand, red) ging een speler van Presikhaaf in discussie met de scheidsrechter. Toen deze speler zijn tweede gele kaart hiervoor kreeg, ontstond er ook tussen Van Beukering en de arbiter onenigheid. Scheidsrechter Borgman maakte op het wedstrijdformulier melding van het incident. De tuchtcommissie van het KNVB-district Oost zal een onderzoek instellen naar het gebeuren.

Van Beukering zei in een reactie dat hij een dergelijk staartje niet had verwacht. Volgens de spits hadden de betrokkenen het incident na een frisse douche uitgepraat en was iedereen met een stevige handdruk uit elkaar gegaan. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmeegse club, wil vooralsnog niet teveel kwijt over dit verhaal. "Ik hoor nu voor het eerst dat er een tuchtzaak komt. Voordat ik ga reageren, zal ik eerst meer informatie over de hele kwestie moeten hebben."

Submitter:  Bron: Goal.com