Ook BMW trekt protest in diffuserzaak in

Alle Formule 1-teams die protest hadden aangetekend tegen de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams hebben dit ingetrokken. BMW Sauber was het laatste team dat dit heeft gedaan na de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA. Hiermee is de diffusergate voorbij.

De reden dat BMW het protest heeft ingetrokken is dat de uitspraak van het Court of Appeal ook in tweede instantie niet anders zal zijn, waardoor de dubbele diffusers toegestaan blijven. "Gisteren trokken we ons protest in omdat de uitkomst van een nieuwe hoorzitting niet anders zou zijn dan de eerste zaak," aldus teambaas Mario Theissen in Bahrein.

Het Duits/Zwitserse team zal net als de andere teams in Spanje veel nieuwe onderdelen introduceren. Mogelijk zit de diffuser daar nog niet bij. "Onze keuze is nog niet gemaakt. We verzetten nog steeds werk in de windtunnel en we zijn al een poos bezig met het aerodynamische pakket voor Barcelona. De grote vraag is of de komst van de diffuser in het pakket voordeel met zich meebrengt. Als dat niet het geval is wachten we er nog even mee."