Weer vier Nederlanders in Italiaanse challenger

Net zoals in de voor de Nederlanders uiterst succesvolle challenger van Caltanissetta, zullen er deze week weer vier Nederlandse tennissers actief zijn in een Italiaanse challenger, namelijk ditmaal in Barletta.

Naast Jesse Huta Galung, die zich op basis van zijn ranking voor het hoofdtoernooi plaatste, en Thiemo de Bakker, die een zogenaamde Special Exempt kreeg van de organisatie, komen ook Matwé Middelkoop en Nick van der Meer in actie. Zij wisten beiden het kwalificatietoernooi te overleven.

Middelkoop stond in de derde ronde van de kwalificaties tegen de Argentijnse topseed Sergio Roitman. Na bijna 2,5 uur spelen werd trok de Nederlander de partij naar zich toe: 6-3, 6-7(5) en 6-4. Van der Meer zorgde ook voor een verrassing door de als tweede geplaatste Marco Grugnola te verslaan in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-3.

Hieronder is de loting van de Nederlanders te zien. In de tweede ronde staat er mogelijk een herhaling van de finale van Caltanissetta op het programma. Als De Bakker en Huta Galung namelijk hun partij weten te winnen, moeten ze het wederom tegen elkaar opnemen.

Loting Nederlanders

SpelerRanking-SpelerRanking
Jesse Huta Galung158-Daniel Munoz-de la Nava (SPA)175
Thiemo de Bakker (SE)220-Ivo Minar (TSJ, 2)101
Matwé Middelkoop (Q)324-Kristian Pless (DEN)183
Nick van der Meer (Q)646-Alexandre Sidorenko (FRA)166

Submitter:  Bron: FOK!