Elia vertrekt in de zomer

Eljero Elia is ervan overtuigd dat hij FC Twente in de zomer gaat verlaten. De aanvaller liet doorschemeren dat er een afspraak hierover gemaakt is met de clubleiding. Gisteren was de sneller vleugelaanvaller trefzeker tegen FC Groningen.

"Dat is de afspraak die ik met de club heb gemaakt", laat de 22-jarige Elia weten. De Man of the Match van gisteren liet zijn zevende goal noteren van het seizoen. . "Daar kan ik tevreden mee zijn, maar toch vind ik dat ik nóg meer moet scoren. Voordat dit seizoen begon, heb ik met mijn broer en de trainers afgesproken dat ik er tien zou maken. Ik ga er vanuit dat me dat gaat lukken, want ik voel me de laatste weken steeds sterker worden."

Waar Elia zal gaan spelen na de zomer is vooralsnog niet duidelijk. Ajax wilde hem graag overnemen maar tot een akkoord met de Tukkers is het nooit gekomen. Elia tekende een contract tot media 2013 bij Twente, maar zal dus deze zomer verkocht worden. "Dat is de afspraak die ik met de club heb gemaakt. In de zomer moeten ze mij verkopen."

"Ik wil na dit seizoen heel graag een mooie stap maken. Dat gaat ook gebeuren. Het kan om een stap naar het buitenland gaan, maar ook om een transfer naar een Nederlandse club." Of deze club dan ook de naam Ajax heeft, wil de speler niet loslaten. "Ajax? Alle goede clubs zijn een optie. Ik ben bereid overal naar te luisteren. Het belangrijkste is dat ik er als voetballer beter van word", sloot hij af.