Verdachte van moord op Nienke ontkent

De man die verdacht wordt van de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleiss ontkent. Hij werd ruim een week geleden aangehouden op basis van getuigenverklaringen. Volgens zijn advocaat was de 31-jarige verdachte uit Vlaardingen op de dag van de moord wel in de buurt van het park maar zou hij juist hulp geboden hebben. Hij zou met zijn mobiele telefoon de politie gebeld hebben.

De tienjarige Nienke was op 22 juni samen met een vriendje aan het spelen in het Beatrixpark in Schiedam, toen ze lastig gevallen werden door een onbekende man. Het vriendje werd zwaar mishandeld maar wist te ontkomen en kon een voorbijganger waarschuwen. Die vond het vermoorde meisje bij een bankje voor een vijver.

Het jongetje verklaarde tegen de politie dat de dader een extreem bleke man was met opengekrabde puisten in zijn gezicht. Ook zou de moordenaar een oorbelletje hebben gedragen. De advocaat van de verdachte meldt in een persbericht dat zijn cliënt niet aan dit signalement voldoet. Hij heeft geen puisten en geen oorbelletje.

De verdachte heeft meegewerkt aan een DNA-onderzoek. Hij hoopt op die manier te bewijzen dat hij de moord niet heeft gepleegd.