Toyota heeft het "goed gedaan"

Jarno Trulli en Timo Glock hadden een superweekend tot nu toe. Was Trulli nog onzichtbaar in de VT3 met een dertiende plaats, een zevende startplek is zijn deel in de race morgen. Glock presteerde uitstekend in de vrije trainingen en staat morgen op de achtste plek op de grid.

Trulli was wel tevreden met zijn prestaties: "We hebben het goed gedaan over heel het weekend in de voorbereidingen op de kwalificatie en de race. Ik moest wat aanpassingen doen in het eerste deel van de kwalificatie, maar aan het eind had ik gelukkig een goede set-up. Ik vond de goede balans en kon goed op snelheid komen. In Q2 was ik vierde en Timo was vijfde dus dat laat zien dat de Toyota's best goed zijn. Q3 was een beetje mysterieus want zodra we meer brandstof erin gooiden was de balans weg, en verloren we een boel grip. Nu moeten we gaan voor een sterk resultaat voor iedereen hier en alle fans en we moeten hard knokken tot het einde morgen."

Zijn teamgenoot Glock was ook erg blij met het resultaat van dit weekend: "We moeten happy zijn met hoe de kwalificatie verliep op het eind. De regen van de ochtend hielp ons niet echt want we hadden liever wat meer rubber op het asfalt gehad. In plaats daarvan was er bijna geen grip maar toch ging Q1 vrij gemakkelijk. Ik was de snelste en ik had er een erg goed gevoel over. Maar daarna was het krabbelen en probeerden we het beste uit de zachte band en een volle tank te halen, en we zaten ietsje verder naar achteren dan gehoopt. Er zijn hier een paar plekken waar je in kan halen dus laten we zien wat er morgen gebeurt. Wat vooral geweldig is, is de support die je hier op je thuiscircuit hebt, er zijn zóveel Toyota-fans en nu we beide auto's in de top tien hebben, is er een goede kans op punten."

Submitter:  Bron: FOK!sport persbericht