VVV pakt periodetitel

VVV-Venlo pakte gisteren tegen Haarlem de tweede periodetitel. De Limburgse ploeg had het moeilijk, maar wist wel met 4-0 te winnen. Dat was voldoende voor de periodetitel.

Keisuke Honda maakte de eerste twee doelpunten in een duel waarin nauwelijks duidelijk werd welke ploeg de beste van de tweede periode was en welke de slechtste, maar de stand op het scorebord bood uitkomst. Honda zorgde in de 52ste minuut voor de voorsprong van VVV. De Japanse middenvelder haalde van afstand uit en scoorde met een lage schuiver.

Na dit doelpunt kreeg Haarlem nog enkele kansen, maar een kwartier voor tijd forceerde Honda de beslissing met een kopbal: 0-2. Vervolgens was het verzet van Haarlem gebroken en vielen de goals snel. Met een afstandsschot tekende Samir El Gaaouiri voor de 0-3 en met een kopbal zorgde Ferry de Regt voor 0-4.

Door deze winst heeft VVV vijftien punten uit vijf duels. Met nog één speelronde te gaan is het gat van vier punten met nummer twee BV Veendam te groot om nog te overbruggen. In de totaalstand behoudt VVV een voorsprong van twee punten op Excelsior, de winnaar van de eerste periodetitel.