Teams niet blij met verdwijnen GP Canada

De Formule 1-teams zijn niet te spreken over het verdwijnen van de Canadese Grand Prix volgend jaar. Het schrappen van de wedstrijd in Montreal betekent het einde van de races op het Noord-Amerikaanse continent. De grote autofabrikanten missen daarmee een erg belangrijke afzetmarkt.

Directeur van BMW Motorsport Mario Theissen zei: "We zijn zeker niet blij met het feit dat we volgend jaar niet meer in Noord-Amerika zullen racen. Voor BMW is de Verenigde Staten een zeer belangrijke markt, en ik denk dat dat voor meer autofabrikanten geldt. We hadden liever gezien dat er nog een race in Noord-Amerika bijkwam in plaats van dat de race in Canada werd geschrapt."

Ook Toyota-baas John Howett was teleurgesteld: "De Grand Prix van Canada is een geweldige race en we zouden er graag weer naar toe gaan. Het moet nu ook een taak van de FOTA zijn om de houder van de commerciële rechten hierop aan te spreken en duidelijk te maken dat we meer voet aan de grond willen krijgen in Noord-Amerika, en dan met name in de VS. Dit zou economisch gezien erg goed zijn voor de hele Formule 1. Dit is dus een belangrijk punt waar de FOTA zich hard voor moet maken. Hopelijk hebben we over één of twee jaar ook weer een race in de Verenigde Staten."

"We zijn immens teleurgesteld dat de race in Canada niet doorgaat. Honda is zeer succesvol in Canada en we hebben daar een fabriek staan. We ontvangen er altijd veel gasten uit Canada en de VS. We zouden graag zien dat deze Grand Prix zo snel mogelijk weer op de kalender komt en ik denk dat we het hier tijdens de volgende bijeenkomst van de FOTA ook over moeten hebben", zei Honda-teambaas Nick Fry.

Fry pleit er ook voor om dan direct twee races in Noord-Amerika op de kalender te zetten: "De kosten om voor één race de Atlantische Oceaan over te steken zijn gigantisch. Ik denk dat we meerdere races in Amerika moeten hebben. Het is ook zo'n belangrijke markt."