Uitslag FC Twente - Stade Rennais

In Enschede werd vanavond de returnwedstrijd gevoetbald tussen FC Twente en Stade Rennais. Twee weken terug werd het in Frankrijk 2-1 voor de Fransen. Vandaag wist FC Twente te winnen met 1-0 en zich daarmee te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup.

De Twentenaren kregen de overwinning zeker niet cadeau en moesten er zelfs lang voor knokken. De ploeg uit Enschede begon stroef en binnen vijf minuten hadden de gasten uit Frankrijk drie corners. Na zeven minuten was er een grote tegenvaller voor FC Twente want Theo Janssen moest het veld geblesseerd verlaten. Voor het rustsignaal waren de Fransen echter een aantal maal levensgevaarlijk via Briand. Een doelpunt van Briand werd afgefloten vanwege buitenspel en even later mocht Twente niet klagen dat de scheidsrechter geen penalty gaf na een overtreding op de Fransman in het strafschopgebied. Twente kreeg echter pas zijn eerste kans in de blessuretijd van de eerste helft. Elia wist echter Douchez niet te verschalken met een afstandschot.

De thuisploeg kwam na de rust een stuk beter het veld op en wist zelfs een aantal maal gevaarlijk te worden via Romano Denneboom en Blaise N'Kufo. In de 68ste minuut wist N'Kufo dan eindelijk wel het net te raken nadat een vrije trap snel werd genomen. In de laatste twintig minuten probeerden de Fransen nog te scoren, maar doelman Sander Boschker wist de ploeg uit Enschede op de been te houden.

FC Twente - Stade Rennais 1-0
68' N'Kufo 1-0

Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Genov (Bulgarije)
Gele kaart: N'Kufo (FC Twente) Danze, Thomert, Briand (Stade Rennais)

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wielaert, Braafheid, Brama, Perez (74/ Wellenberg), Janssen (8/ Tioté), Denneboom, N'Kufo (90+4/ Huysegems), Elia

Stade Rennes: Douchez, Fanni, Hansson, Bocanegra (85/ Wiltord), Mangane, Leroy (77/ Sow), M'Bia, Lemoine, Danze (70/ Pagis), Briand, Thomert