Uitslag Dinamo Boekarest - NEC

NEC heeft zich in navolging van Feyenoord weten te plaatsen voor de groepsfase in de strijd om de UEFA Cup. Na de eerste wedstrijd met 1-0 gewonnen te hebben, bleef de return tegen Dinamo Boekarest 0-0.

De Nijmegenaren hadden de wedstrijd voor rust aanvankelijk onder controle. Dinamo had wel een licht overwicht, maar het was NEC dat voor meer gevaar zorgde. Tshibamba schoot in kansrijke positie recht in de handen van Lobont. Toen een schot van Danciulescu op de lat belandde, kwamen de Nijmegenaren goed weg.

In de tweede helft bleef Dinamo aandringen en de drukte voor het doel van Babos nam dan ook toe. Danciulescu kreeg een grote kans op de 1-0 maar hij schoot naast. Gaandeweg de wedstrijd hield NEC de tegenstander steeds meer van aanvallen af. Schöne, die inviel, had de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn schot kwam op de lat terecht. In blessuretijd kwam NEC nog even in de problemen, maar Dinamo hielp zelf een grote kans om zeep.