Gerritsen wil titel WK sprint

Annette Gerritsen heeft zich voorgenomen zich dit seizoen op de WK sprint te richten. Dit liet de schaatsster tijdens de presentatie van de DSB-ploeg weten. Om haar 1000 meter te verbeteren zal de Nederlandse zich meer op de 1500 meter moeten gaan toeleggen.

"Ik heb de lijn van vorig jaar doorgetrokken en kan nu voor het hoogste gaan. Het seizoen mag beginnen van mij", liet Gerritsen, die een prima zomer kende, in een reactie lezen. Margot Boer en Laurine van Riessen zijn weer helemaal hersteld van hun enkelblessures en ook Marianne Timmer is klaar voor het nieuwe seizoen. "Het is mooi van zo'n team deel uit te maken. Iedereen wordt er beter van als we met zijn vieren trainen. Je kunt dan langer op hoge snelheid trainen."

Timmer, die aanstaande vrijdag haar 34e verjaardag viert, liet overigens weten nog tot de Olympische Spelen van Vancouver door te gaan. "De Olympische Spelen is het mooiste dat er is. In dit preolympisch jaar is het belangrijk om hard te rijden om zo een beschermde status voor Vancouver af te dwingen. Maar ik ga zeker nog door. Ik voel me niet minder dan voorheen en heb ook nog dezelfde gedrevenheid."