Afellay mist mogelijk bekerduel

Ibrahim Afellay zal aanstaande dinsdag, als PSV in de strijd om de KNVB beker tegen Jong PSV speelt, mogelijk niet in actie komen. De middenvelder ondervindt namelijk hinder van een gekneusde teen. In het ziekenhuis constateerde men dat er niets gebroken was, maar trainer Huub Stevens wil geen risico nemen.

Toch is er ook nog goed nieuws uit Eindhoven te melden, wat Jan Kromkamp maakt mogelijk zijn rentree in de selectie van PSV. Vorige week deed de verdediger al mee met Jong PSV. Ook Carlos Salcido zal het duel in het nationale bekertoernooi zeer waarschijnlijk mee gaan maken. De verdediger liet de confrontatie met AZ (1-0) nog aan zich voorbij gaan, maar trainde maandag weer met de groep mee.

Verder zal Stevens ook weer beroep kunnen doen op Nordin Amrabat. De schorsing van twee wedstrijden, na een grove tackle op Nicky Hofs, is dan voorbij. Verder heeft de Limburgse oefenmeester de 17-jarige Funso Ojo aan de selectie toegevoegd. "Om hem te laten leren. Hij is een talentvolle jongen en heeft kwaliteiten om een goede toekomst te krijgen. Hij staat nog onderaan de ladder", was de motivatie van de coach.

De trainer van Jong PSV, Anton Janssen, liet weten dat hij de wedstrijd met het eerste elftal van PSV als een normale wedstrijd zal benaderen. "Ik hoop dat het een echte wedstrijd wordt. Er zijn geen stilzwijgende overeenkomsten, dat kan ook niet. We spelen om te winnen. Het is een fantastisch moment om je te laten zien."