Guti twee weken uit roulatie

Real Madrid-middenvelder José María Gutiérrez, voetballend onder de naam Guti, zal de komende weken niet inzetbaar zijn. De Spanjaard blesseerde zich gisteren in het uitduel met Real Racing Club (0-2).

In El Sardinero haalde Guti de rust niet, en werd vervangen door Rafael van der Vaart. Vlak voor de pauze liep de Spanjaard een spierblessure op, die hem zo'n vijftien dagen aan de kant zal houden. Hierdoor mist de middenvelder de drie competitieduels met Real Sporting de Gijón, Real Betis Balompié en RCD Espanyol. Bovendien komt de Champions League-ontmoeting bij FC Zenit St. Petersburg te vroeg. In de stadsderby met Club Atlético de Madrid zal hij waarschijnlijk weer inzetbaar zijn.

Het middenveld van de Madrilenen raakt hierdoor flink uitgedund. Wesley Sneijder ligt nog altijd in de lappenmand; verwacht wordt dat de Nederlander in oktober zijn rentree zal maken. Ook Fernando Gago ontbreekt nog enkele weken bij de Spaanse topclub. De Argentijn raakte geblesseerd in het gewonnen CL-duel met FC BATE (2-0).