CL-finale Fürst moet over

De eerste wedstrijd in de Champions League-tafeltennisfinale tussen FSV Kroppach (Dui) en MF Services/Fürst uit Heerlen moet worden overgespeeld.

Bij het eerste finaleduel op 7 maart in Duitsland kwam men er op het laatste moment achter dat er geen neutrale scheidsrechters aanwezig waren. De wedstrijd werd daarom geleid door Duitse scheidsrechters, die toevallig aanwezig waren in de zaal. Fürst verloor het duel (3-1) en tekende protest aan. Aanvankelijk zonder succes maar in het hoger beroep bepaalde de arbitragecommissie van de Europese bond ETTU dat het duel moet worden overgespeeld.

Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld. Het tweede duel in Heerlen zal in ieder geval op 11 april plaatsvinden. Volgens een woordvoerder van Fürst kan het eerste duel zowel voor of na die datum plaatsvinden. Als beide clubs er niet onderling uitkomen, bepaalt het bestuur van de ETTU op 25 april tijdens een vergadering een nieuwe speeldag.

"Wij zullen in het weekeinde in contact treden met Kroppach," zei manager René Daniels. "Het is ook in hun belang dat er een datum wordt vastgesteld die past in het programma van beide teams. Voor ons zijn alle opties open. We zijn er trots op dat ons beroep is gehonoreerd. Vooral voor onze speelsters en fans zijn we blij. Zij waren gefrusteerd door alle commotie. Je speelt ook niet een heel jaar Champions League om dan zo te eindigen."