Homo's niet welkom bij de AEL

Bij de Arabisch Europese Liga in België zijn homofiele moslims niet welkom. Dat zei gisteren AEL-voorzitter Ahmed Azzuz in het tv-programma NOVA. Hij reageerde op plannen van een islamitische homo om posters van zoenende moslimhomo's op te hangen in Antwerpen, om zo de discussie in moslimkring te kunnen aanwakkeren.

De plannen zijn afkomstig van Carim Bouzian, politiek actief voor de partij Agalev (de Groenen). Al eerder reageerde de AEL woedend op die plannen en eiste dat ze teruggetrokken werden. Bovendien zou Agalev haar excuses moeten maken aan de moslimgemeenschap, zo vond de AEL.

Bouzian zet zijn plannen voor de posters echter gewoon door. Naar eigen zeggen wordt hij wel bedreigd naar aanleiding van zijn plannen. Zijn kop zou er worden afgehakt, en zelfs steniging zou hem ten deel vallen. Het feit dat de AEL België homo's weert noemde Bouzian nog extremer dan de politiek van het Vlaams Blok, waar homo's als lid (mits niet openlijk) wel welkom zijn.

Achmed Azzuz zei dat hij zijn aanhangers zou oproepen de posters er af te scheuren, mochten ze daadwerkelijk worden opgehangen. Volgens Bouzian is dat echter wettelijk verboden.