Glock definitief naar Toyota

De Duitser Timo Glock heeft gisteren eindelijk een handtekening gezet onder een driejarig contract bij Toyota. Het Japanse team had al eerder een overeenstemming bereikt met de coureur, maar doordat Glock ook een contract had bij BMW werd het tekenen van zijn definitieve contract uitgesteld.

Het Contract Recognition Board besloot onlangs dat een overstap naar Toyota contractueel gezien geen probleem was. De Duitser gaat bij Toyota 1,9 miljoen dollar per seizoen verdienen. Glock is geen onbekende in de Formule 1: in 2004 promoveerde Glock bij Jordan van testrijder naar racecoureur. In dat jaar behaalde hij twee WK-punten in de vier races die hij toen reed. In 2007 was de 26-jarige Glock testcoureur voor BMW.

"Ik wil BMW bedanken dat ze mij laten gaan", aldus Glock. "Het is een geweldig gevoel om weer coureur te zijn in de Formule 1. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging." Glock hoopt de komende maand te kunnen testen voor Toyota, maar is daarbij afhankelijk van BMW dat daarvoor toestemming moet geven.