Klinsmann in beeld als opvolger Advocaat

Jürgen Klinsmann is de nummer één kandidaat om bondscoach van Australië te worden. De Australische bond had al een contract met Dick Advocaat, maar die zegde plotseling af om langer bij Zenit Sint-Petersburg te blijven. Het gedrag van Advocaat heeft veel kwaad bloed gezet.

Rob Baan is als technisch directeur verbonden aan de Australische voetbalbond en belast met het zoeken naar een opvolger. "De lijst van kandidaten is niet zo lang. Alle goede coaches liggen al vast. Je moet dan wel kijken naar Klinsmann. Hij is een van de namen die beschikbaar zijn én van het niveau dat we zoeken", aldus Baan.

Baan is niet te spreken over de handelwijze van Advocaat. "Als je een contract tekent en plotseling de consequenties er van niet meer accepteert, is dat zwaar. Ik heb vaak met hem gesproken in de voorbereiding op het oefenduel met Nigeria maar sinds hij de Russische titel heeft gepakt is er iets veranderd en kon ik hem niet meer bereiken."

De Nederlander vervolgde: "Aanvankelijk dacht ik dat hij flink feest aan het vieren was. Maar de druk was waarschijnlijk zo groot dat hij besloot niet te komen. De beslissing is gevallen en we hebben het maar te accepteren", zo besloot Baan.