Fans Willem II gunnen AZ titel niet

De supporters van Willem II hopen dat Ajax of PSV de titel komende zondag in de wacht sleept. Dit is te lezen in het Brabants Dagblad. De Tilburgers zitten er namelijk niet op te wachten dat AZ met het kampioenschap aan de haal gaat.

Als reden wordt de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, genoemd. Dankzij hem is een groot aantal speler namelijk naar Noord-Holland vertrokken. In eerste instantie vertrok Martin van Geel naar Alkmaar. Aangezien hij technisch directeur bij de Tilburgers was, wist hij veel van de contracten die tussen spelers en club waren afgesloten.

Hierdoor vertrokken Danny Landzaat, Kew Jaliens, Joris Mathijssen, Danny Mathijsen en Tarik Sektioui naar AZ. Ook Moussa Dembélé en Kemy Agustien gingen hun voormalig ploeggenoten uiteindelijk achterna. De supporters van Willem II lieten in het verleden hun ongenoegen al blijken. Dit werd aan de hand van spandoeken gedaan met teksten als "Scheringa is een parAZiet" en "Dirk, wat u niet wilt dat u geschiedt".

Ook Marco Cruijssen, voorzitter van de supportersvereniging van de Tilburgse club, liet weten niet blij te zijn met het aankoopbeleid van Scheringa. "Scheringa stuurde ons een brief waarin we gesommeerd werden te stoppen. Maar ik gun hem de titel niet."