Trulli: 'TF107 is niet als verwacht'

Jarno Trulli heeft weinig vertrouwen in de Toyota Racing F1-bolide van aankomend seizoen. Tijdens de recente testsessies bleek de bolide niet alleen onbetrouwbaar, maar ook niet snel genoeg te zijn.

"Ik kan er werkelijk niet bij dat de auto werkelijk zo slecht is," aldus een sombere Trulli. "Op aerodynamisch gebied komen we te kort, en over het geheel is het verschil met de anderen veel te groot. Ik kan er niet werkelijk niet bij dat de auto echt zo slecht is als de rondetijden impliceren. Er zijn verschillende problemen waar we niet omheen kunnen. Zo is het nu eenmaal," vervolgt de Italiaan.

In een laatste poging de auto te verbeteren heeft het team een extra testsessie ingelast. Deze week is het team in Jerez om nieuwe aerodynamische onderdelen te testen. Echter heeft al dit testen en sleutelen zijn weerslag op de betrouwbaarheid van de bolide. "De betrouwbaarheid is de laatste twee weken niet best. In Bahrein hadden we vorige week de slechtste testdag van het jaar. Er gingen continu dingen stuk en we hebben in feite niks kunnen uitrichten. We moeten ontdekken wat goed en wat slecht is. Tot die tijd kunnen we de problemen niet oplossen," aldus Trulli.