[LMS] 51 auto's in 2007 aan de start

De Le Mans Series (LMS, voorheen Le Mans Endurance Series) zal dit seizoen maar liefst 51 auto's aan de start zien. Het vierde seizoen van de klasse zal aanvangen op 15 april, met de 1000 kilometer van Monza.

In de hoofdklasse LMP1 is de opvallendste nieuwe inschrijving natuurlijk die van Peugeot. Peugeot Team Total zal met twee keer een 908 aan de start staan. De kampioenen van vorig jaar, Pescarolo Sport, zal ook weer starten met twee auto's, en Martin Short neemt de derde Pescarolo voor zijn rekening. Het team van Rollcentre Racing maakt zijn terugkeer naar de hoogste klasse met hun Radical. Scuderia Lavaggi zal gaan rijden met de Lavaggi LS01, en Creation Autosportif zal ook weer aanwezig zijn. Verder zijn er nog twee Courage's, drie Lola's en de langverwachte terugkeer van Racing for Holland in de klasse. Jan Lammers en zijn team zullen als vanouds met de Dome-Judd hun titel van 2003 gaan proberen te evenaren.

In de LMP2 klasse zijn alle teams van vorig jaar er nog, aangevuld met de teams van Horag Racing, Team Bruichladdich en Kruse Motorsport, met respectievelijk een Lola, een Radical en een Pescarolo.

In GT1 zal er dit jaar eindelijk weer concurrentie zijn voor de Aston Martins. Larbre Competition zal met twee DBR9's starten, Team Modena gaat rijden met de derde. Twee Saleens, van Oreca en Racing Box, een Ferrari 550 van Goldentime Racing en drie keer een Corvette, twee C6R's en een C5R, van Luc Alphand Aventures zullen het GT1 veld compleet maken.

LMGT2 zal dit jaar bestaan uit 17 auto's, van de volgende merken: Porsche 997 GT3 RSR, Ferrari F430 GT, Panoz Esperante GTLM, Spyker C8 Spyder GT2R en Corvette C6 Z06. Aangezien het circuit van Valencia maar 46 auto's tegelijk aan kan, zullen daar alleen de 12 beste teams van Monza kunnen starten.