Kippenvlees nog steeds ziekmakend

McAppel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks alle pogingen van overheid, brancheverenigingen en consumentenorganisaties blijkt kippenvlees nog steeds regelmatig besmet met bacteriën als Campylobacter en Salmonella. De Consumentenbond trekt die conclusie na analyse van 1500 monsters kipfilet en kippenpoten.

De Consumentenbond schat in dat er jaarlijks circa 150.000 mensen ziek worden na het eten van besmet kippenvlees. Voor circa honderd mensen is deze besmetting uiteindelijk fataal.

De Consumentenbond eist daarom van Landbouwminister Veerman dat hij opnieuw met strengere regels komt. Volgens het advies van de bond zouden alle kippen, nog voordat ze worden geslacht, moeten worden getest op Salmonella en Campylobacter, om zo de garantie te hebben dat er onbesmet kippenvlees in de winkels ligt.

Ook zou Veerman het overmatige gebruik van antibiotica, dat als preventiemaatregel aan het voer wordt toegevoegd, aan banden moeten leggen. Dit, omdat er steeds meer bacteriestammen resistent worden tegen de antibiotica en daarom kunnen overleven.