Discussie over kwalificatiesysteem

In Brazilië werd er een nieuw systeem voor het kwalificeren voorgesteld. Dit was mede omdat er veel kritiek op het systeem van 2004 was geuit. Maar Bernie Ecclestone vindt dat er nog wel meer veranderingen mogelijk zijn.

Gedurende het seizoen 2004 was er constante kritiek op het kwalificatiesysteem, dat niet spannend genoeg was voor de mensen die op de tribune zaten. Daarop werd al eerder gereageerd door de Formule 1 zelf, door het voorstellen van een nieuw kwalificatiesysteem, waarin het gemiddelde van de twee rondetijden uitmaakt wie de pole position heeft.

Maar ook daar is weer kritiek op. Net zoals in 2004, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van twee ‘flying laps’, één in elke sessie. Critici claimen dat het systeem dat vroeger werd gebruikt, het systeem waarin je 12 rondes had om je te kwalificeren, veel spannender is, en veel leuker is voor de mensen op de tribune.

"Kennelijk zijn mensen nog steeds niet tevreden met het kwalificatiesysteem.", zei Ecclestone erover. "Het meest recente voorstel is beter dan het systeem waarmee we afgelopen jaar rondreden, maar er is altijd ruimte voor verbetering. We zullen proberen om aan de eisen van het publiek te voldoen."