Ontslag official Tsjechische bond wegens corrupt

De vice-voorzitter van de Tsjechische voetbalbond, Milan Brabec, heeft ontslag genomen na een omkoopschandaal.

Brabec, die ook hoofd was van de scheidsrechterscommissie, kwam dinsdag onder vuur te liggen nadat een krant delen uit een telefoongesprek publiceerde die Brabec zou hebben gevoerd met de trainer van Viktoria Zizkov, Ivan Hornik.

In het gesprek zou Brabec tegen Hornik hebben gezegd welke scheidsrechter Viktoria Zizkov 'het beste zou kunnen gebruiken'. Brabec zelf ontkende schuldig te zijn aan corruptie, maar dat hij 'in het belang van het Tsjechische voetbal' toch besloten heeft om op te stappen.

Hornik werd in september al voor twee jaar geschorst vanwege zijn aandeel in een ander omkoopschandaal, en zijn club Viktoria, dat vorig seizoen naar de eerste divisie degradeerde kreeg voorafgaand aan het nieuwe seizoen 12 punten in mindering.

Al eerder dit jaar raakte het Tsjechische voetbal in opspraak toen zes scheidsrechters en een official van de voetbalbond voor twee jaar werden geschorst wegens omkoperij en het beïnvloeden van resultaten van Viktoria.

Ondertussen loopt er ook nog een onderzoek naar drie andere voetbalclubs, FC Slovacko, Opava en Vitkovice, die ook in verband worden gebracht met omkoperij.