Minardi bevestigt F1-deelname 2005

Ondanks de voortdurende onzekerheid over de motorendeal heeft Paul Stoddart Minardi ingeschreven voor Formule 1-deelname in 2005. Hoe dan ook wil het team aan de start staan.

Minardi heeft een contract met Cosworth voor de leverantie van motoren aan het team en gaat ervan uit dat een koper die overeenkomst respecteert. Als finale terugval-optie heeft het team een programma om Cosworth-motoren uit 2001 zelf door te ontwikkelen. Met die situatie in het achterhoofd heeft Minardi de benodigde $500,000 betaald aan de FIA voor deelname aan de Formule 1.

Over de motoren zei Paul Stoddart: "Ik denk dat ik het weet, maar ik ben niet in de positie om het te vertellen omdat de verkoop van Cosworth nog niet is afgerond. Maar ik geloof dat het voor meer dan negentig procent rond is, wat betekent dat we voor meer dan negentig procent er zeker bij zijn. Ik ben behoorlijk zeker dat we Cosworths kunnen gebruiken."

Ook het Jordan-team zou er zo goed als zeker bij zijn. Volgens Ron Dennis van McLaren heeft ook dat team gezegd aan het kampioenschap 2005 te zullen deelnemen en hij gaat er dan ook van uit dat beide teams volgend seizoen alle races rijden.