Sunderland ploegleider bij CSC

Scott Sunderland heeft snel een nieuwe baan gevonden. De Australische renner die vorige week besloot te stoppen wordt ploeg leider bij CSC.

Het afgelopen jaar reed Sunderland nog voor Alessio - Bianchi, maar ondanks aanbiedingen van verschillende ploegen besloot de 38-jarige renner te stoppen. Naar het nu lijkt geen slecht besluit. Bjarne Riis trekt hem meteen aan als ploegleider: "Ik wilde Scott eerst als renner aantrekken, maar toen hij stopte, besefte ik dat hij ook als ploegleider perfect in onze filosofie zou passen. Scott is een goeie man, is meertalig en zet zich altijd 100% in."

Sunderland zal volgens Riis nog wel bij moeten leren: "Scott zal nog veel moeten leren, dat is zeker, maar hij is open van geest en benadert zijn werk op een positieve manier. Hij is een geliefd persoon."

Sunderland grijpt de kans met beide armen aan: "Als renner merkte ik al dat het er bij CSC heel professioneel aan toegaat. Ik was altijd onder de indruk van Riis' aanpak. Het is een grote eer om met hem te mogen werken. Ik ben al 30 jaar met de fiets bezig. Het zal voor mij een ideale manier zijn om de overgang van atleet naar een normaal leven vlot te laten verlopen."