Uitslag Maccabi Tel Aviv-Ajax

Vanavond speelde Ajax het vierde pouleduel in de Champions League in Israël tegen Maccabi tel Aviv. In een mat duel werd met 2-1 verloren.

Ajax werd geen plezier gedaan met de trip naar Israël. De tegenstander die eerder in de ArenA weinig tegenspel kon bieden, was deze maal op de hoede. Het eerste halfuur gebeurde er hoegenaamd niks. Dego raakte namens Maccabi de paal. Pas na 33 minuten kreeg Ajax de eerste kans, die het niet benutte. Rafael van der vaart zag zijn schot voorlangs huppelen. Het zou de enige Amsterdamse kans in het eerste bedrijf zijn.

In de tweede helft speelde Ajax zo mogelijk nog ongecontroleerder. Zonder ervaring en met gebrek aan spitsen liep de aanval telkens weer dood. Maccabi plaatste felle tegenstoten. Al snel had het daarbij succes. Nadat Anthony Obodai Dego zag vertrekken en doeltreffend uithaalde. Het zou nog erger worden. Dego tekende even later voor de 2-0 met een boogbal na een misvatting van keeper Maarten Stekelenburg. Ajax zette alles op een slotoffensief, maar de klap was hard aangekomen. Daniel de Ridder wist enkele minuten voor tijd door de benen van de Israëlische keeper alsnog te scoren, maar de treffer kwam te laat (2-1).

Ajax heeft nu een beter onderling resultaat tegen Maccabi (4-2), hierdoor blijft het op de derde positie in de poule. De club zou hiermee UEFA Cup voetbal kunnen verdienen. Juventus klopte vanavond Bayern München en is daarmee als eerste zeker van de volgende ronde.


Maccabi Tel Aviv - Ajax (2-1)
49' Dego 1-0
57' Dego 2-0
88' De Ridder 2-1

Maccabi Tel Aviv: Strauber, Moosa, Giovanini, Strool (Reis/71), Abo-Siam, Mishaelhof, T. Cohen, L. Cohen (Pantsin/77), Dego, Mesika, Addo (Zitoni/86)

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, De Jong, Heitinga, Grygera, Pienaar (De Ridder/70), Obodai (Sonck/58), Sneijder, Rosales, Van der Vaart, Mitea (Boukhari/54)