Pro Tour nu voltallig

Eeen tijdje geleden maakte de UCI bekend dat er twintig ploegen zouden worden toegelaten tot de Pro Tour. Saeco-Lampre, Bouygues Telecom en Team Stanga maken de lijst Pro Tour-ploegen nu compleet.

De Italiaanse ploegen Lampre en Saeco besloten een eind terug te fuseren om deelname aan het nieuwe wielergebeuren te verzekeren, en met succes dus. Team Stanga is de voorlopige naam van de nieuwbakken ploeg van de Italiaan Gianluigi Stanga. Ook La Boulangère kon met de nieuwe sponsor Bouygues Telecom een plaatsje veroveren bij de twintig.

Met deze selectie zijn er natuurlijk ook een hoop ploegen die met lege handen aan de kant blijven. Te verwachten was dat de Belgische ploegen Landbouwkrediet en MrBookmaker.com buiten de boot zouden vallen. Maar ook AG2R, Alessio - Bianchi en Kelme - Costa Blanca grijpen naast een ticket.

De selectie moet wel nog officieel gemaakt worden in november, maar niets wijst er op dat de UCI nog van idee zou veranderen. Frankrijk, Spanje en Italië zijn het best vertegenwoordigd met vier ploegen, België mag er twee afvaardigen.

De Pro Tour Teams:
Illes Balears (Mancebo, Mentsjov)
Euskaltel (Mayo, Zubeldia)
Liberty Seguros (Heras, Nozal)
Saunier Duval (Piepoli, Jeker)
Gerolsteiner (Rebellin, Hondo)
T-Mobile (Zabel, Vinokoerov, Ullrich)
Davitamon-Lotto (Van Petegem, McEwen)
Quick-Step (Boonen, Bettini)
CSC (Basso, Sastre)
US Postal (Armstrong, Hincapie)
Bouygues Telecom (Voeckler, Chavanel)
Cofidis (O'Grady, Moncoutié)
Crédit Agricole (Hushovd, Moreau)
fdjeux.com (McGee, Gilbert)
Fassa Bortolo (Petacchi, Flecha)
Liquigas (Garzelli, Di Luca)
Saeco-Lampre (Cunego, Simoni)
Team-Stanga
Rabobank (Boogerd, Freire)
Phonak (Hamilton, Sevilla)