Dallara al in 2005 terug in F1?

Ondanks alle pessimistische verhalen van de laatste tijd lijkt het erop dat de Formule 1 volgend seizoen een nieuw team rijker is. De Italiaanse chassisbouwer Dallara gaat mogelijk al volgend seizoen in plaats van 2006 al deelnemen en maakt dat dit GP-weekend bekend aldus Autosport.com.

Meer details zijn helaas alleen te bezichtigen op het betaalde gedeelte van Autosport.com, maar het is mogelijk dat Dallara in samenwerking met zijn Russische sponsor een goed bod uitgebracht heeft op het Jaguar F1 team. Dit kruist met eerdere geruchten dat Red Bull het Jaguar F1 team al gekocht zou hebben.

Dallara is onder andere bekend als ontwerper van de Lamborghini Miura en de vele overwinningen van zijn chassis in de Indy Racing League waar het van 1998 tot en met 2003 het constructeurs kampioenschap won. Tevens was de chassisbouwer zonder veel succes in de Formule 1 actief met Ford motoren van 1988 tot en met 1990, in samenwerking met Judd in 1991 en in zijn laatste jaar met Ferrari motoren in 1992. Er zou eerder sprake zijn van een terugkeer in samenwerking met Honda met Jos Verstappen als coureur, maar dit werd destijds stopgezet door het overlijden van Dr. Harvey Postlethwaite.

Meer informatie over de rijke historie van Dallara is hier te vinden.