Eerste sinterklaasfilm al in première

De film Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot van regisseur Martijn van Nellestijn ging vanochtend in première. De bijna voltallige cast en tal van sintliefhebbers begaven zich naar het Tuschinski theater in Amsterdam om het gloednieuwe avontuur van de goedheiligman op het witte doek te aanschouwen. De film draait vanaf donderdag in de bioscopen.

Het vervolg op 'Sinterklaas en het geheim van het grote boek' uit 2008 draait om de pakjesboot. Sinterklaas en Zwarte Piet Diego missen het vertrek, omdat de pakjesboot door toedoen van boeven Joris en Boris al een dag eerder met alle pieten is vertrokken. Ze beginnen een race tegen de klok om de boot in te halen.

De meeste acteurs uit de vorige sintfilms zijn weer van de partij, onder wie Tante Til (Hetty Heyting), Pamela Teves, Inge Ipenburg en Frederik de Groot. Ook heeft Van Nellestijn weer een groot aantal bekende Nederlanders weten te strikken. Zo zijn onder meer Gerard Joling, Pierre Kartner, Frans Bauer, Henkjan Smits, Aad van Toor, Sipke Jan Bouwsema, Johan Vlemmix en de zangeressen van Djumbo in bijrollen te zien. Patricia Paay zingt aan het slot van de film het duet Verliefd met Coole Piet Diego.

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot bijt dit jaar het spits af. De tweede film 'Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie' verschijnt 14 oktober.