Vrouw na 11 jaar opgepakt voor 3 vergeten films

De politie van de Amerikaanse plaats Iowa City heeft dinsdag een vrouw opgepakt. De vrouw had maar liefst elf jaar geleden drie videobanden geleend, maar deze nooit teruggebracht.

Volgens de aangifte, die al in september 1998 werd gedaan, had de vrouw op 23 mei van dat jaar de films 'U-Turn', 'The Devil's Advocate' en 'Bio Hunter' geleend, maar deze nooit meer ingeleverd.  De vrouw had de films geleend bij een videotheek die inmiddels al lang niet meer bestaat.

Toen op 3 september 1998 de banden nog niet waren ingeleverd, nam een rechercheur contact op met de vrouw met de vraag de banden eindelijk in te leveren. De vrouw, Elisabeth M. Weiss, beloofde de banden weer terug te brengen. Ze brak echter de belofte en besloot de films te houden. Volgens de politie komt de schadepost van de films en bijkomende in totaal op 231,97 dollar.

Nu, pas elf jaar later, heeft de politie Weiss weten op te pakken. Ze wordt nu aangeklaagd wegens diefstal. Na het betalen van de borgsom is ze voorlopig weer vrijgelaten.