K3 blaast verkeerde huis op

Een spektakel is K3 wel toevertrouwd. Het dak ging er dan ook bijna letterlijk af. Helaas bleken ze bij het verkeerde huis te zijn, waarvoor ze nu excuses hebben aangeboden.

De elitetroepen van het Zweedse leger, de K3 cavaleriedivisie, waren ervan overtuigd dat ze voor een oefening een leegstaand kapot pand in het Zweedse Rojdafors moesten aanvallen. Helaas bleek het speciaal voor dit doel aangeschafte pand tweehonderd meter verderop te staan.

De troepen hadden net de voor- en achterdeur en alle ramen eruit geblazen toen ze bemerkten dat de woning er wel verdomd bewoond uitzag. "Ze hebben super veel mazzel gehad dat de bewoners op het moment van de aanval niet thuis waren", aldus een buurman. "Grote kans dat ze anders zouden zijn gedood."

De K3 wordt beschouwd als de meest dodelijke legereenheid van Zweden en wordt vergeleken met de Britse SAS of de Amerikaanse Navy SEALs. "We hebben alle rommel opgeruimd en hebben uiteraard contact gehad met de eigenaar", laat een legerwoordvoerder weten. "Er bestaat gelukkig geen rancune tussen ons."