Batman verslaat de piraten door middel van glitch

Piraterij, het illegaal downloaden van games, is een doorn in het oog van ontwikkelaars en de meeste gamers. Door het illegaal downloaden van games verliest de industrie enorm veel geld waardoor sommige bedrijven zelfs failliet zijn gegaan. Al jaren wordt er met man en macht gewerkt om een oplossing tegen het probleem te vinden. De makers van Batman Arkham Asylum hebben wellicht de heilige graal gevonden.

Op het forum van Eidos kwam een zekere Cheshirec_the_cat met een probleem dat hij had met de game. In de game gebruikt Batman namelijk zijn cape om te kunnen zweven over diepe ravijnen en kamers gevuld met gas. Cheshirec_the_cat had het probleem dat inplaats van te zweven Batman zijn cape steeds in en uit klapte waardoor hij naar beneden stortte als een baksteen.


I've got a problem when it's time to use Batman's glide in the game. When I hold "," like it's said to jump from one platform to another, Batman tries to open his wings again and again instead of gliding. So he fels down in a poisoning gas. If somebody could tel me, what should I do there.

Één van de administrators van de site kwam snel met de oplossing:

It's not a bug in the game's code, it's a bug in your moral code.

Om piraterij tegen te gaan hebben de makers deze glitch erin gestopt. Bij een legaal exemplaar verloopt alles naar behoren maar speel je een versie die illegaal is verkregen dan zul je niet ver in de game kunnen komen.



Een trap in het gezicht van de piraten!

Batman: Arkham Asylum verschijnt pas vanaf 15 september maar is al via veel wegen te downloaden en veel mensen hebben dit ook al gedaan. De game is kritisch erg goed ontvangen en heeft zelfs een plekje in het Guinness Book of World Record weten te bemachtigen.