Leer de Mexicaanse griep te bestrijden met games

Er wordt vaak nogal slecht over games gesproken. Ze zouden aanzetten tot geweld en zorgen voor overgewicht. Toch zullen gamers met het tegenargument komen dat games juist heel erg leerzaam zijn. Zo heb ik persoonlijk veel geleerd van games als Age of Mythology en zelfs van games als Call of Duty. Er is geen gamer die niet weet hoe een P90 of M4 er uit ziet. Volgens een artikel op OXM zijn gamers daardoor ook extra voorbereid op de uitbraak van de Mexicaanse griep.

Op OXM hebben ze namelijk een lijst samengesteld van de vijf games die je moet spelen om extra goed voorbereid te zijn op een uitbraak van de Mexicaanse griep. Zo is Far Cry 2 uiterst geschikt omdat je in de game leert hoe je moet omgaan met een exotische ziekte. Fallout 3 daarentegen leert je omgaan met een Hazard Suit en wakkert de verzameldrang naar X-Meds aan.

Maar stel je voor dat deze Mexicaanse griep mensen verandert in bloeddorstige zombies? Dan zijn Left 4 Dead en Shellshock 2 erg handig om gespeeld te hebben. Resident Evil 5 leer je dan weer hoe je moet omgaan met een medespeler die zo dom is als de AI van Sheva.

Voor een uitgebreide beschrijving waarom deze games nuttig zouden kunnen zijn kan je hier terecht.



Pas op! Mexicaanse griep!