Starcraft 2 wordt trilogie

Tijdens de Blizzcon heeft Blizzard aangekondigd dat Starcraft 2 als trilogie wordt uitgebracht, waarbij elk deel een eigen campaign heeft. Het eerst deel zal de Terran-campaign bevatten en zal daarom de titel "Terrans: Wings of Liberty" dragen. Het tweede deel zal zich concentreren op de Zerg met als titel "Zerg: Heart of the Swarm" en het derde deel zal "Protoss: Legacy of the Void" en zich volledig concentreren op de Protoss. Deze beslissing is gemaakt om er voor te zorgen dat de kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd blijft zonder de game al te veel uit te stellen.

De tweede en derde game van deze trilogie zullen uitgebracht worden als expansion packs, maar Blizzard benadrukt dat ze aan zullen voelen als volledige games. Elk deel zal bovendien erg verschillend zijn, zo zal de Zerg-campaign veel RPG-elementen en de Protoss-campaign diplomatieke gameplay bevatten.

Elke campaign zal een grootse verhaallijn bevatten met genoeg content om een eigen deel te rechtvaardigen. De verhaallijnen zullen langer zijn en meer in-game cutscenes bevatten.

Verder zal de multiplayer onveranderd blijven door deze beslissing, maar moeten spelers er rekening mee houden dat bepaalde units alleen in de campaigns voorkomen en niet in multplayer beschikbaar zijn.