Microsoft neemt patent op handheld gaming-system

In januari zei Peter Moore, corporate vice president van de interactive entertainment business van Microsoft, dat de Zune, die het antwoord moest zijn op de iPod, in 2008 een soort game-functionaliteit zou krijgen. Sindsdien heeft Microsoft weinig meer laten weten en de geruchten gingen dat gamen op de Zune niet veel verder zou gaan dan op de iPod. Een vorige week goedgekeurd patent dat door Microsoft was aangevraagd duidt echter op een hele andere aanpak.

De patentaanvraag is voor een "multi-component gaming system" met "handheld devices and console devices". Wat omslachtig geschreven staat er dat het systeem "variable functionality and processing performance as determined by the number of components in the system" zal hebben.

Microsoft lijkt hierbij ook gekeken te hebben naar de mogelijkheden tussen de PSP en PS3, waarop je namelijk muziek en films kunt streamen." Each gaming component is capable of rendering audio and/or video information provided by another gaming component". De Zune heeft een wireless mogelijkheid tot audio-streaming.

Nu hoeft dit alles niet eens te duiden op de Zune. Er staat in het patent namelijk niks over specifieke systemen. Er staan er eveneens geen in de afbeeldingen die meegeleverd werden met de patentaanvraag. Microsoft zelf laat niks weten momenteel: "Just because there's a patent doesn't mean anything's announced or official, and we don't comment on rumors or speculation."

Wat Microsoft ook wil gaan doen, ze zijn het al een tijdje van plan. De aanvraag werd namelijk ingevuld op 14 oktober 2005. Net iets meer dan een maand voor de launch van de Xbox 360.