Nieuwe Manhunt 2 info

Manhunt was een controversiële game te noemen, en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Een game waarin je beloond werd voor het zo bruut mogelijk afslachten van je tegenstanders kon blijkbaar niet op veel begrip van veel mensen rekenen. Toch bestaat er een schare fans van de game, en voor die mensen komt Rockstar binnenkort met Manhunt 2 uit.

Er zijn nu meer details bekend over de inhoud van de game. Zo zal het verhaal los staan van het eerste deel. The Director, gangs, closed circuit tv-camera's en hoofdrolspeler James Earl Cash zul je niet tegen komen.

Je speelt dokter Daniel Lamb, opgesloten in een psychiatrisch privé-ziekenhuis van The Project, je voormalige werkgever. Je werkte daar in het geheim aan een nieuw drugs-gebaseerd wapen. Bij je uitbraak zal je hulp krijgen van Leo Kasper, een psychopatische patient. Leo zal je de fijne kneepjes bijbrengen van het zo pijnlijk mogelijk iemand uit het leven helpen.
De kill-levels zijn wel terug uit deel één, je kunt Hasty, Violent en Gruesome Kills uitvoeren. Het zal dit keer ook mogelijk zijn om een gun voor stealth-kills te gebruiken. Nieuw is dat dit keer ook Environmental Kills in de gameplay verwerkt zijn, deze worden on-screen weergegeven door een wit kruis. Wie The Punisher heeft gespeeld weet hoe dat ongeveer in z'n werk gaat. Zo kun je iemand z'n gezicht kennis laten maken met een elektriciteitskastje, de kwaliteit van een schedel testen met een telefoon of een gewoon een toilet gebruiken om lastige vragen te voorkomen.

Liefhebbers van mini-games zitten ook goed bij Manhunt 2, wanneer je je verstopt in de schaduw, en een tegenstander komt te dichtbij, zal je een button-combo na moeten doen om Daniel z'n ademhaling te controleren. Ook nieuw in dit tweede deel is de mogelijkheid tot springen en kruipen.

Natuurlijk is al dat moorden leuk en aardig, maar welke wapens krijg je tot je beschikking? De plastic zak, glasscherf, pistool, shotgun en wapenstok maken een glorieuze terugkeer. Pennen, sloophamers en een van spijkers vergeven honkbalknuppel zijn nieuw in dit bloederige circus.
Het wapen-selectie systeem is op de schop genomen, opvragen van je inventory zet het spel op pauze. Vooralsnog is onbekend of dit betekent dat je meerdere wapens mee kunt sjouwen.

De game is gepland voor een release in de lente van 2007.