[update] Sony voelt zich thuis

Zo langzamerhand worden online services voor consoles steeds belangrijker. Zo wist Microsoft met Xbox Live! een groot succes te boeken en heeft zelfs Nintendo een eigen online dienst, met de Virtual Console en de Mii's. Sony had met de PlayStation 2 al een online functionaliteit, maar van een echte unieke service kon men nog niet spreken. Met de PlayStation 3 willen ze dat veranderen, troef hierin wordt Home.

Sony gaf al eerder aan dat ze op de GDC een concurrent voor Live! zouden gaan presenteren, dit bleek dus Home te worden. Home is een virtuele wereld waar je als PlayStation 3 bezitter in kan ronddwalen met je eigen personage. Je kunt in de wereld van Home andere personages aanspreken, uitdagen voor een spelletje en zelfs meenemen naar jouw eigen online huis.

De dienst zal in principe gratis worden, maar je zult gaan moeten betalen voor kledingstukken en meubilair. Sony zegt zelf dat dit nog maar het begin is, ze willen de virtuele wereld snel gaan uitbreiden door bijvoorbeeld bedrijven aan te trekken. Geheel nieuw is dit principe natuurlijk niet, de Second Life invloeden zijn alom, maar misschien weet Sony mensen aan te trekken met Home.

Een impressiefilmpje vind je hieronder en deze geeft een goed beeld van wat je kunt gaan verwachten van Home.
Quicktime
WMV

[update]
Bij Home krijg je ook de game Little Big Planet. Details over multiplayer, gameplay of wat dan ook weten we niet, we hebben alleen een gameplaytrailer die in MOV of WMV te bekijken is.

[update 2]
Inmiddels is er wat meer bekend over Little Big Planet. Je kunt elk level zelf designen, vullen met user-created content, en delen met anderen. Er wordt bijgehouden hoeveel mensen in jouw level spelen.
Bij het selecteren van een level, of plot zoals ze genoemd worden in de game, kun je kiezen om alleen dev-only, user-only, friends-only of gewoon alles te tonen. Enkele screenshots:





[update 3]
Er is ook een filmpje verschenen die laat zien hoe je plots kunt bouwen, en hoe het sharen in z'n gang gaat. Het filmpje kun je traditiegetrouw in WMV of als MOV bekijken.