Verslaafd aan gamen?

Op Yahoo! News website is het verhaal te lezen van de 16-jarige Jaysen Perkins.
Hij vertelt dat hij het afgelopen jaar geleden heeft onder een game-verslaving. In zijn geval ging het om Socom II.

Jaysens therapeute Kim McDaniel verklaart in het bericht hoe het toch komt dat kinderen verslaafd kunnen raken aan gamen. "Een van de mythes is dat gamen wel steeds boeiender worden, maar niet verslavend werken. Deze vorm van technologie spreekt kinderen enorm aan."
Verder wijt McDaniel verslaving aan het "God-effect". "Je bent het centrum van het universum in de online Role Playing Games, wat natuurlijk erg aantrekkelijk is voor tieners."

Maar er is meer!

Merassa Orzack van Computer Addiction Services in Boston verklaart dat volwassen game verslaafden "andere problemen tonen" zoals depressies.

Liz Woolley wachtte niet op verdere studies en richtte de Online Gamers Anonymous op in 2002. Haar zoon Shawn pleegde zelfmoord in hetzelfde jaar. Hij was verslaafd aan EverQuest en werd behandeld voor zijn depressies. Op de website http://www.olganon.org zijn tips en trucs te vinden om game-verslaving tegen te gaan.

Slashdot Games waarschuwt dat de bronnen in het artikel voornamelijk komen van mensen die hun brood verdienen met het oplossen van deze problemen, dus klinkt het waarschijnlijk allemaal slechter dan het in het echt is.