[Update] Knights of Honor verwijdert Daemontools dll-file

Nadat the Sims 2 ook al begon te klagen als je bepaalde programma's op je harde schijf had, gaat Knights of Honor nu een stukje verder. Het verwijdert namelijk het bestand deamon.dll van je harde schijf. Dit bestand is een onderdeel van de DAEMON Tools software, waarmee je bepaalde kopieerbeveiligingen kunt emuleren. Het spel gaat zelfs nog een stapje verder door te eisen dat het systeem "burning software clean" is. Is dit de volgende stap in het gevecht tegen warez? De vraag is natuurlijk ook of het wel legaal is om gebruikers te dwingen om bepaalde software te uninstallen.

Een gebruikerservaring:

"[...]
As I started the game the following pop up appeard "Conflict, please deactivate or uninstall BlindWrite/CopyToDVD Patin-Couffin driver". After I uninstalled Patin-Couffin 24 (I"m using BlindWrite 5.2.5.138) I had to unlock DAEMON.DLL otherwise the game won"t start. I unlocked it and was finally able to play the game. After reboot I got this error message "C: Windowsdaemon.dll error", after checking the directories daemon.dll was gone.
[...]"


UPDATE:
Engessa meldde ons via de submit dat ontwikkelaar Sunflower bekend heeft gemaakt dat er sprake van een bug is. Het bestand daemon.dll wordt namelijk niet verwijderd maar wordt hernoemd naar daemon.bak. Om de daemontools weer aan de gang te krijgen dien je het bestand daemon.bak (te vinden in de windowsdirectory) te hernoemen naar daemon.dll. De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is om de volgende tekst exact te kopiëren:
copy %windir%daemon.bak %windir%daemon.dll

Wanneer je deze tekst gekopieerd hebt dien je naar het startmenu te gaan, vervolgens op uitvoeren te klikken en tenslotte de zojuist gekopieerde tekst in het invoervenster te kopiëren (op de rechtermuisknop in het invoervenster klikken en de optie 'plakken' aanklikken). Het bestand is nu hernoemd en de daemontools kunnen weer gebruikt worden. Iedere keer dat Knights of Honor gestart wordt zul je deze procedure weer moeten gebruiken om de daemontools te kunnen blijven gebruiken. Developer Sunflower heeft daarnaast aangekondigd dat de bug in de eerste patch opgelost zal worden. Wanneer deze uit wordt gebracht is nog niet bekend.