Moeders ontslagen na passen op elkaars kids

Klagen wij hier in Nederland al over de bureacratie, bij de Britten is het nog een tikkeltje erger. Twee moeders zijn namelijk geschorst van hun werk, omdat ze op elkaars kind pasten. Babysitten is daar alleen toegestaan nadat je doopceel is gelicht.

Twee hartsvriendinnen en collega's hadden met elkaar een regeling afgesproken. Als de een zou werken, zou de ander op diens kinderen passen en andersom. Zo konden ze beide na een tijdje hun deeltijdbaan weer oppakken. Een klokkenluider heeft daar echter een stokje voor gestoken.

Volgens bij velen onbekende regels kan men niet worden beloond voor het oppassen op andermans kind als er langer dan twee uur op het kind wordt gepast. Men moet namelijk eerst instemmen met een groots onderzoek, waaronder een controle of de babysitter geen strafblad heeft. Ondanks dat beide moeders het vrijwillig doen en er dus geen cent voor krijgen, wordt hun taakverdeling echter gezien als beloning.

De vrouwen in kwestie, die anoniem zijn gebleven, zijn op dezelfde dag bevallen. Toen de eerste verjaardag van hun dochters achter de rug was, besloten ze weer terug te gaan naar hun gezamenlijke werkgever.