Dode bij treinbotsing bij Barendrecht

Tussen Barendrecht en Dordrecht zijn vanavond rond half elf twee goederentreinen op elkaar gebotst. Mogelijk vervoerden de treinen gevaarlijke stoffen, meldt de brandweer.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail meldt dat het ongeval plaatsvond op een flyover. Er zouden wagons van de flyover naar beneden gevallen zijn. Een reizigerstrein is op de gevallen wagons ingereden. Het is niet bekend of er gewonden gevallen zijn.

Vanwege het ongeluk is het treinverkeer tussen Dordrecht en Rotterdam Centraal stilgelegd. Reizigers moeten rekenen op meer dan een uur vertraging. 

Update 23.45 uur:

Bij de botsing is ten minste één persoon gewond geraakt. Het gaat om de machinist van een van de goederentreinen. In de passagierstrein zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Update 1:20 uur:

De politie heeft bekend gemaakt dat de machinist van één van de goederentreinen rond half één vannacht is overleden aan zijn verwondingen. Het is nog niet bekend of het de machinist betrof die na de botsing bekneld zat in zijn cabine.

Met dank aan Biskwie en HouseMD voor de submit.

Zie ook het topic op ons forum over dit ongeluk.