Zwangere vrouw opnieuw zwanger

Een zwangere vrouw uit de Amerikaanse staat Arkansas heeft de medische wereld op zijn kop gezet. Tijdens haar zwangerschap is Julia Grovenburg namelijk opnieuw zwanger geraakt. De keerzijde van de medaille is echter dat de vrouw zich moet opmaken voor twee bevallingen in drie weken.

Toen Grovenburg in juni bij de verloskundige kwam voor een routine-echo, was duidelijk Jillian, haar dochter in wording te zien. Groot was de verbazing toen naast de foetus nog een embryo bleek te groeien. Het bleek een jongetje te zijn, die volgens berekeningen zo'n twee en halve week later is verwekt dan Jillian.

De twee kinderen maken absoluut geen deel uit van een tweeling. In tegenstelling tot een- en tweeëiige tweelingen, worden deze kinderen op twee ver uit elkaar liggende data geboren en is een dergelijke zwangerschap een absolute zeldzaamheid. Tot nu zijn er wereldwijd slechts een stuk of tien gevallen beschreven.

Het duurt nog zo'n drie maanden voor de weeën beginnen. De oudste, het meisje Jillian wordt eind dit jaar verwacht. Het tweede kind, het jongetje Hudson, wordt ergens in januari 2010 verwacht.


Een filmpje over de bewuste zwangerschap