Nieuwbouwhuis aantrekkelijker in Brabant

Wie denkt over het kopen van een nieuwbouwhuis en in Noord-Brabant wil wonen, heeft geluk. De zuidelijke provincie gaat de aankoop van nieuwbouwwoningen aantrekkelijker maken door onder meer een zogenoemde Brabantse waardebescherming. Dit heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

De Brabantse waardebescherming zal de helft van het eventuele waardeverlies van een huis compenseren wanneer de woning verkocht moet worden binnen drie jaar na de aankoop. De eigenaren kunnen maximaal tien procent van de aanschafwaarde, met een maximum van zestigduizend euro terugkrijgen.

De maatregelen zullen op 1 oktober van kracht gaan. Naast de waardebescherming komt Noord-Brabant ook met een subsidie voor de woonlastenverzekering. Op een dergelijke verzekeringspremie zal de provincie een subsidie van 25 procent geven. Deze subsidie kan oplopen tot 450 euro. Deze verzekering zal bij bepaalde gebeurtenissen (zoals onvrijwillige werkloosheid) een periodieke uitkering doen om daarmee de woonlasten te kunnen betalen.