Leerlingen geschokt door bizarre schrijfopdracht

Een lerares Engels op een middelbare school in Wolfeboro in de Amerikaanse staat New Hampshire wordt de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Aanleiding voor de strenge controle is een bizarre vraag die de lerares stelde voor een schrijfopdracht.

"Als je je broer hebt neergemept, zou je dan in zijn mond plassen?", luidde de vraag die de docente twaalf of dertien leerlingen stelde. Volgens de hoofdopzichter van onderwijs in die regio, de heer Jack Robertson, werd de vraag gesteld in het kader van een opdracht creatief schrijven. De vraag zou scholieren juist moeten motiveren beter te schrijven, maar volgens Robertson had de lerares de vraag niet mogen stellen.

Volgens onderwijsambtenaren had de vraag niets te maken met een een  boek dat de scholieren moesten lezen. De docente komt er echter mee weg vanwege een goede staat van dienst. "Aan de ene kant waardeer ik haar interesse en haar pogingen om kinderen aan het schrijven te krijgen. Er zijn echter ook andere thema's en fatsoenlijke stimulansen om scholieren aan het schrijven te krijgen", aldus Robertson.

Het onderwijsdistrict laat nu een supervisor haar opdrachten nakijken. Ambtenaren hebben nog wel de hoop dat de docente haar leerlingen op betere manieren weet te motiveren.