Berlusconi's 'pooier' opgepakt in Bari

De Zuid-Italiaanse ondernemer Gianpaolo Tarantini is gisteren door de Italiaanse politie opgepakt op de luchthaven van Bari. Volgens aanklager Antonio Laudati is Tarantini gearresteerd op beschuldiging van drugshandel. Bovendien zou de 36-jarige Tarantini 'vluchtgevaarlijk' zijn en mogelijk bewijsmateriaal in zijn zaak kunnen vernietigen.

Volgens de advocaat van Tarantini zou zijn cliënt zijn opgepakt wegens het bezit en de handel in cocaïne in de zomer van 2008. In augustus van dat jaar huurde Tarantini op het eiland Sardinië een huis in de buurt van de villa van Silvio Berlusconi. Vanuit de woning wilde Tarantini zich toegang verschaffen tot de vrienden- en kennissenkring van de Italiaanse premier.

Als hulpmiddel om een band op te bouwen met de vriendinnen van Berlusconi, had Tarantini een grote hoeveelheid cocaïne naar Sardinië meegenomen en in bewaring gegeven bij zijn vriend Alessandro Mannarini, momenteel onder huisarrest, 'in een kluis die Tarantini zelf kocht, installeerde en persoonlijk beheerde'.

Tarantini is de centrale spil in een al maanden geruchtmakend justitieel onderzoek naar corruptie in de gezondheidszorg in Apulië, een regio in Zuidoost-Italië. In het kader van dit onderzoek vertelde Tarantini de onderzoeksrechter dat hij prostituees en drugs aan linkse en rechtse Italiaanse politici had geleverd. Omdat Tarantini geloofde dat 'hoeren en cocaïne de beste manieren zijn om te slagen in het leven'.

Tarantini heeft verklaard achttien feestjes te hebben georganiseerd voor premier Berlusconi, waarop ten minste dertig prostituees en zogeheten veline (sexy televisiegastvrouwen) aanwezig waren met de bedoeling gunsten en overheidsopdrachten te krijgen voor zijn bedrijf Tecnohospital, gespecialiseerd in medische technologie.

De ondernemer zegt dat Berlusconi niet wist dat hij escortdames betaalde om bij de premier thuis te komen. De 72-jarige Berlusconi op zijn beurt heeft benadrukt dat hij nooit betaalt voor seks, vanwege het plezier van de verovering.