Buurman van Obama worden

Wie wil en een dikke portemonnee heeft, kan nu de buurman van president Barack Obama worden en wellicht nog eens een kopje suiker aan first lady Michelle vragen. Niet aan de Pennsylvania Avenue in Washington, waar het Witte Huis staat, maar in de sjieke wijk Kennwood van Chicago, waar ze tot hun verhuizing naar de hoofdstad permanent woonden.

De Obama's hebben hun oude huis aangehouden en nu staat een ander kapitaal pand ernaast in de verkoop. De huidige bezitters hebben er in 1973 35.000 dollar voor betaald, maar het zal nu een veelvoud kosten. Huizen in de omgeving 'doen' gemiddeld tussen de 1 en 2,5 miljoen dollar, en dit pand met zeventien vertrekken zal vanwege de 'Obama-factor' wellicht nog meer opbrengen. De eerste bezichtigingen zijn inmiddels geweest.

Vanuit het pand is een deel van het huis van de Obama's te zien. Overigens is de kans klein het presidentspaar en hun kinderen in het echt te zien; ze zijn er sinds januari nauwelijks nog geweest. Veilig ben je er in ieder geval. Ook bij afwezigheid van de Obama's wordt de buurt streng bewaakt.